WHAT'S IN A NAME?

Een goeie vriendin van mij -Maria- werd niet zo lang geleden getroffen door een lichte beroerte. Sindsdien noem ik haar Tia Maria. Dat stemt haar vrolijk. Naamgrappen zijn flauw natuurlijk, maar in tijden van verveling biedt het telefoonboek of een willekeurige adressenlijst uitkomst. Sommige namen verzin je namelijk niet. Hieronder een bescheiden opsomming. Graag aanvulling via zeiksijs@haagsweb.nl. Alvast bedankt.

Karel Kan iets.

 

What’s in a name?

 

Naamgrappen zijn flauw. Van het niveau Seth Gaaikema –of was het Gert Zeikemaar?- zullen we maar zeggen. Niet leuk, want gezocht en wel heel erg ten koste van de betreffende naamdrager. Maar ik moet toegeven dat sommige mensen het erom lijken te doen. Het onderstaande rijtje namen zou het resultaat kunnen zijn van een zich stierlijk vervelende ambtenaar van de burgerlijke stand. Logisch; want er is volgens de Kama Sutra niets opwindend aan de burgerlijke stand.

Plaats van handeling: een willekeurig stadhuis in een willekeurige middelgrote stad... De database van de burgerbevolking van heel Nederland is onder handbereik. Alle gratis internetporno is reeds bestudeerd en heeft de dienstdoende beambte gestimuleerd tot zijn dagelijkse gang naar het toilet, alwaar hij discreet in zijn eigen boom is geklommen. Na de ontlading volgt een uurtje soezen in de zon achter de dubbele beglazing. De meegebrachte boterhammen zijn op en het is nog lang geen vijf uur...

Dat maar wat verveeld klikken in de d-base...

 

An Dijvie...., Ab ces, Ans Jovis, Rudi Mentair en Cor Vee, welke laatste directeur van een schoonmaak bedrijf blijkt te zijn.

Verder met Dick Tee, Cock Hals, Ad Hok en Marga Rine. Ben Zine, Han Saplast (huisarts), Kas Plantje en Bas Taart, auteur van een boek over buitenechtelijke kinderen.

Koos Naampje, Kees Hond, Roelof Arendsveen en Kor Sakow. Sakow is franchisenemer van de plaatselijke Gall & Gall-vestiging.

Peter Selie en Ton Deuse, dameskapper.

 

Bevlogen door hetgeen hij op de database aan exotica tegenkomt, begint de ambtenaar zelf namen te verzinnen. Hij komt daarbij in eerste instantie niet veel verder dan Nico Tine, maar wie zou dat niet hebben verzonnen? Fanatiek gaat hij verder en de middag lijkt voorbij te schieten: Lies Breuk, Riet Stengel, Riet Suiker, Mina Ret, Stanley Mes, Jerry Can... Ongemerkt is het vijf uur geworden en nog kan hij het niet loslaten. Collega’s hebben bewonderend afscheid genomen; er wordt overgewerkt!

Hij prakkizeert zich suf en perst er nog Art Déco en Ferry Boot uit. Tot hij wreed in zijn overpeinzingen wordt gestoord door het sonore geluid van een naderende stofzuiger. De bijbehorende schoonmaker betreedt het kantoor.

“Hallo, ieck sjchoonmaak?”

Geërgerd houdt de beambte zijn voeten omhoog. Omdat hij toch al uit zijn concentratie is, vraagt hij quasi-belangstellend: “Hoe heet jij eigenlijk?”

“Ieck? Ieck heet Constant...”

“Da’s niet een erg Turkse naam”

“Ja, klopt. Komt, ieck ben geboren op weg naar Istanbul. In Opel Astra...”

Verveeld neemt de beambte hier kennis van. Gapend stelt hij z’n laatste vraag:

“En heb je nog een achternaam, Constant?”

 

“In Opel. Ieck heet Constant In Opel....”

 

© Karel Kan niets

 

Namedropping...

 

Marie Huana                                                    Ali Men Tatie

Eli Minatie                                                       Eva Luatie

Ko Ordinatie                                                    Cor Respondentie

Theo Rie                                                          Thea Traal

Pia Nokruk                                                       Frank Rijk

Frans Man                                                        Gé Ranium

Han Teerbaar                                                   Epi Lepsie

Corry Fee                                                        Wil Naarhuistoe

Wim Pel                                                           Pé Nenuien

An Tiek                                                           Inge Komen

Dien Blad                                                        Al Cohol

Theo Loog                                                       Ab Stract

Roos Kleurig                                                    Roos Vicee

Bill Naad                                                         Justin Case

Patty Koot (B. Reijke)                                      Claude Viool

 

 

 

Naar de overige pagina's:

Ornitho, Publicaties/optredens/recensies, Geschiedenis van Den Haag, Aforismen, Deutschland  über alles, Zinnen-aanvultest, Het Vergeetregister, Roddels, Onsch Kooningshuisch, Het Haags Woãhdeboek, Het Spogtkatern, Rijmpies, Niets zo charmant..., Scheldwoordenboek, Irritaal, Spreekwijzen, Beledigingen, Lekkere Wijven.nl, De Bevrijding, Alzheimer? Vergeet het maar!, Waar gaan we dit weekend naar toe?, Krantenkoppen, Gevleugelde dialogen, MisverstandenBio, LINKS

    

  

 

 

Laatste wijziging op: 09-11-2005 03:03