DE TEENNAGELS VAN KEITH RICHARDS

  STONES-BOEK VAN KAREL KANITS!!

 

 

 

NIEUW BOEK!

17 'leipe' verhalen over de gang naar Stones-concerten, de jacht op obscure LP's, de heiligverklaring van Keith en de geest van Brian Jones.

Cover: Marnix Rueb

Voorwoord: Sjaak Bral

Verschenen: 25 oktober 2007!

 

Over het boek: verschenen bij uitgeverij Van Wonsdorp. Rijk geïllustreerd met niet eerder gepubliceerde foto's van Aad Spanjaard (ex-fotograaf Muziek Expres en de Hitkrant) en Ben Franse (vervoert de bandleden bij al hun Nederlandse optredens). Achterin het boek een unieke feitenverzameling over alle Stones-concerten in Nederland, setlists, voorprogramma's, etc. Tevens een overzicht van alle Nederlandse bands/artiesten die een Stones-nummer uitbrachten én een Haagse Stones Top 10 (samengesteld uit de favoriete Stones-nummers van bekende Hagenezen, w.o. Cesar Zuiderwijk, Bart Chabot, Lex Schoenmaker e.v.a.)

Ca. 150 pagina's, 17 x 24, prijs: € 17,50

 

  

 

 FLAPTEKST:

 

‘…Niks was te dol. Dus doe mij maar de zoekopdracht naar een vertolking in het Sanskriet van ‘Paint It Black’, in 1967 als flexidisc EP in een oplage van 22 bij een pak Afghaanse zeeppoeder op de overdekte markt van Ulan Bator uitgebracht met een foto waarop Anita Pallenberg haar schaamhaar laat bijpunten door een geblinddoekte Brian Jones.

Die ga ik geheid vinden!...’ (uit het verhaal ‘Beat, Beat, Beat’ – de teennagels van Keith Richards -)

 

Karel Kanits (geb. 1955) is sinds jaar en dag Stones-fan. Een leven zonder Mick, Keith en consorten is ondenkbaar voor deze Hagenees. Zoals een ware fanaat betaamt is de verzamelwoede niet te stuiten en moet elk concert van de levende legendes in regio Europa worden bezocht; een vermogen armer, maar een van Stones-klanken doordrenkt leven rijker. Hierover handelt dit boek vol absurde belevenissen en wie een ware Stones-fan is én smult van Haagse humor hoeft niet verder te zoeken.

Dit boek is een 'must' voor alle Stones-liefhebbers want als aanvulling op de komische verhalen bevat de bundel een overzicht van alle optredens in Nederland, setlists e.d.

 

'De Teennagels van Keith Richards' is het derde boek van Karel Kanits, die zijn gehoor aan het schaterlachen krijgt met zijn voordrachten in kroegen, jongerencentra, maar ook  op o.a. Lowlands en Crossing Border.

 

Erik Bevaart, schrijver/popjournalist